Despre turcoaz

Turcoazul este una din pietrele semiprețioase cele mai vechi din lume. Primele mine de unde s-a extras minereul de turcoaz sunt situate în nordul Iranului (în Iran e piatra națională, ca și în Tibet), de unde prin Turcia și pe Drumul Mătăsii (sec. XIII) a ajuns în Europa. Aici, datorită faptului că venea din Turcia, a fost numita „pierre turques” - adică piatra turceasca.

În schimb, Persanii au denumit-o peruzea, ceea ce înseamnă „piatra fericirii”.

Culoarea turcoazului este albastră, verde-albăstruie până la verde, de multe ori având firișoare negre, gri sau maro ca o panza de păianjen.

În Iran și Tibet bijuteriile cu turcoaz sunt purtate pentru că protejează de energiile negative și aduc longevitate

În Egipt a fost numită piatra fericirii și încântării, aici gasindu-se în mormintele faraonilor și cele mai vechi bijuterii cu turcoaz din lume.

Cele mai cunoscute beneficii ale turcoazului sunt: curajul, proprietăți de calmare, ajutor în dragoste, protecție.  

Noi am ales să folosim pietrele de turcoaz în combinație cu pietrele caracteristice fiecărei zodii în niște brățări drăguțe pe care le puteți vedea AICI.

Îngrijirea turcoazului este necesară, deoarece este o piatra sensibilă, poroasă, nu trebuie expusă direct în lumina solara, trebuie ferită de detergenți, uleiuri, parfumuri sau alte substanțe chimice pentru a nu deteriora culoare sa atât de frumoasa.


Comentarii